neděle 17. dubna 2011

7. týden - jsme očkovaní

Zdravíme Vás opět z jarní Řeže. A protože k jaru patří mláďátka, píšeme Vám další zprávy!

Já Luna: už začínám odstavovat, a štěňata si občas cucnou mléka jen tak symbolicky, protože už mě to opravdu nebaví. Dostávají granule a maso z konzervy, a to jim musí stačit. Ale nesmírně mě baví, když se pár štěňat vytáhne z kotce, a já je proháním po celém bytě, chňápám po nich, a hraju si s nimi jako s chlupatými míčky :-)

Štěňata: jsou to akční divousové plní energie. Mají hrozně rádi pozornost a společnost lidí. Ze všeho nejraději by vyskočili z kotce ven, a často se o to pokouší. Zatím se to dvakrát podařilo naší největší nohaté fenečce.
V pátek u nás byla paní veterinářka, a všechny psíky postupně naočkovala a vydala jim očkovací průkazy. Vše proběhlo hladce a rychle, nikdo ani nekvikl. Jedno štěně dostalo speciální očkování navíc, protože za pár měsíců pojede do zahraničí. Štěňata byla ten den o chlup klidnější a více spala, zřejmě díky působení vakcíny, k večeru to však bylo opět klubko rváčů :-)
Majitelé také pořídili malé nůžky na drápky, protože už je všichni měli pěkně dlouhé a ostré. Bylo tak zapotřebí splnit neobyklý úkol: ostříhat 180 malých drápků :-)

Poznámka od majitelů: v sobotu nám vyrazil do světa první sameček. Bydlí nyní na Vysočině, a máme zprávu, že se mu daří dobře a baští ostošest :-) Dokonce Lunka ani nedává najevo, že by si všimla, že jí už chybí jedno dítě :-D



Žádné komentáře:

Okomentovat